Ακτινολόγος - Ακτινοδιαγνώστης | Πύργος Ηλείας

Ακολουθήστε με:

H αποτρίχωση με λέιζερ προκαλεί καρκίνο;

   Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια ιατρική διαδικασία,που χρησιμοποιεί μια συγκεντρωμένη  ισχυρή δέσμη φωτός(λέιζερ) για να αφαιρέσει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φάρμακων (FDA) δηλώνει  ότι πρόκειται για δέσμη φωτός  μη  ιονίζουσας ακτινοβολίας η οποία δεν θεωρείται επιβλαβής.   

Οι παλμοί της φωτεινής ενέργειας που χρησιμοποιούνται στις θεραπείες αποτρίχωσης με λέιζερ σχεδιάζονται μόνο για την θέρμανση και την καταστροφή του θύλακα της τρίχας. Παρόλο που ορισμένες γυναίκες συνεχίζουν να ανησυχούν για τον κίνδυνο που διατρέχουν από τις εν λόγω θεραπείες οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει πρόσθετος κίνδυνος.       

<<Η φωτεινή ενέργεια από τα λέιζερ παραμένει στην πραγματικότητα επιφανειακά ,στο επίπεδο του δέρματος>>,δήλωσε ο Δρ.Whitney Bowe,δερματολόγος στην Νέα Υόρκη ,στο FoxNews.com.”Αυτά τα λέιζερ δεν προκαλούν βλάβη και μεταλλάξεις στο DNA όπως η ιονίζουζα ακτινοβολία. <<Το χρησιμοποιούμενο φως δεν διεισδύει περισσότερο από  τον θύλακα της τρίχας και τα εσωτερικά όργανα δεν επηρεάζονται καθόλου,ούτε και η γονιμότητα>>δήλωσε ο Dr.Konstantin Zakashansky, γυναικολόγος ογκολόγος στο νοσοκομείο The Mount Sinai , στο FoxNews.com.  

Ο μύθος ότι η θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ μπορεί να προκαλέσει καρκίνο είναι αβάσιμος και δεν υπάρχει  έρευνα η οποία να τον υποστηρίζει.